Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fermentering – mjölksyrabakterier kl 18.30 – 20.30

mars 27, 2019 @ 18:30 - 20:30

200kr

Kombucha är en dryck som görs av jäst- och bakteriekultur. Den innehåller nyttiga ämnen som enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, hälsosamma (probiotika) bakterier och jäst.
De äldsta dokumenterade källorna som talar om användningen av kombucha är ca 2200 år gamla.
Enligt traditionell kinesisk medicin betraktas kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.
Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad läckerhet som ofta baseras på kinakål/salladskål. Den innehåller mycket kostfibrer och som kombuchan innehåller kimchin vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier.
Bland syrade grönsaker är den mest kända surkål som är vitkål fermenterad med hjälp av mjölksyrabakterier vilket ger kålen högre näringsvärde.
Den gemensamma nämnaren för kombucha, kimchi och syrade grönsaker är mjölksyrabakterier som gör gott för dina taramar och därmed också för din hjärna och din psykiska hälsa.
Under kvällen får du lära dig att göra ditt eget kombucha-te, snabbsyra grönsaker genom pressning och vi visar också hur du gör din snabbkimchi. Du får provsmaka under kvällen och med dig hem får du en ny liten vän – en kombuchasvamp. Elba Pineda Gustafsson och Carina Lingman lotsar dig genom kvällen.
Medlem i Hälsofrämjandet betalar 100 kr
Anmälan till carina@lotus-htsh.se alt 073-9807933
Avgiften betalas till HF:s pg 5 58 78-3, ange klimat

Details

Date:
mars 27, 2019
Time:
18:30 - 20:30
Cost:
200kr
Website:
www.halsoframjandet.se

Organizer

Hälsofrämjandet

Venue

Norrtullsgatan 12N
Norrtullsgatan + Google Map