Du får lära dig mer om hur du gör kombucha, kimchi och syrar grönsaker.
Kombucha är en hälsodryck som görs av jäst-och bakteriekultur, den innehåller nyttiga ämnen som enzymer, vitaminer, mineraler och hälsosamma bakterier. De äldsta dokumenterade källorna som talar om användningen av kombucha är ca 2200 år gamla.
Kimchi och fermenterade grönsaker kräver inga avancerade maskiner, bara lite tid att mogna. Fermenteringsprocessen konserverar och gör att grönsakerna håller länge, då bildas också goda bakterier som är gynnsamma för hälsan.
Kefir är en fermenterad mjölkprodukt med tillsatt bakterie- och jästkultur och innehåller en rad hälsofrämjande komponenter som goda probiotiska mikroorganismer. Den tillverkas med hjälp av kefirgryn som tillsätts i mjölk.
Under kvällen lär vi oss att göra vårt eget kombucha-te, vi snabbsyrar grönsaker genom pressning och lär ut hur man gör en ”snabbkimchi” och kefir. Kvällen bjuder på provsmakning och med dig hem får du en kombuchasvamp.
Elba Pineda Gustafsson och Carina Lingman lotsar oss genom kvällen
Medlem i Hälsofrämjandet betalar 150 kr
Anmälan till carina@lotus-htsh.se
Anmälningsavgift: betalas till bg 250-3779.
Ange namn, mobil/mail samt kursnamn vid betalning