Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Besök i Ulriksdals Handelsträdgård

oktober 5, 2022 @ 11:00 - 15:00

250Kr

Onsdag 5.10 kl 11.00 – 15.00

Följ med Elba till Ulriksdals Handelsträdgård.

Vi träffas vid Ulriksdal Wärdshus och promenerar först till Ulriksdals Slottspark med sina olika trädgårdsrum och fortsätter vidare genom Slottsparken.

I parken finns skulpturer av bl a Per Lundgrens skulpturgrupp – De nätdragande morianerna. Skulpturerna finns att beskåda vid gångbron över Igelbäcken som rinner genom slottsparken. Till sevärdheterna hör också orangeriet i slottsparken som nu är platsen för Nationalmuseums samling av svenska skulpturer.

Vi går runt och betraktar dessa vackra skulpturer och uppehåller oss lite även i de olika rum av trädgården, passerar orangeriet innan vi fortsätter mot Handelsträdgården. Väl framme vid entrén väljer vi att gå in inomhus för att betrakta så mycket vacker som finns där inne ex. olika prydnader för trädgård, hus och hem, samt både tropiska och exotiska växter samt blommor och träd som kommer från fjärran.

Därefter går vi utomhus för att se själva trädgården som har en mängd av fruktträd, prydnadsväxter, blommor och grönsaker och vi ger oss tid för lite självplock..

Vi avslutar med en fika tillsammans i den vackra utomhusträdgården där kan vi inta vår medhavda matsäck eller köpa något gott på cafét.

Detta blir en dag att bara njuta av och få inspiration av allt det vackra för hus och hem.

Samlingsplats meddelas senare.

Gratis för medlemmar, 250 kr för övriga.

Anmälan sker till Hälsofrämjandet: carina@lotus-htsh.se alternativt 073-980 79 33

Details

Date:
oktober 5, 2022
Time:
11:00 - 15:00
Cost:
250Kr
Website:
www.halsoframjandet.se

Organizer

Hälsofrämjandet