Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kimchi – hur gör man? OBS via Zoom

mars 17, 2022 @ 18:30 - 20:00

250kr

Välkommen till en kväll då vi under ledning av Daeng Puangpis Ericsson får se och lära oss hur man gör Kimchi, en traditionell koreansk rätt som är fermenterad, det vill säga råvaran har jäst i en kontrollerad process. Kimchi går att variera på många sätt, men ofta är det grönsaker som kinakål, salladslök, rättika och gurka som fermenteras och serveras som en sidorätt i det koreanska köket.
Precis som andra fermenterade grönsaker innehåller kimchi nyttiga mjölksyrebakterier. Dessutom är det kalorisnålt, fiberrikt och en bra källa till karoten, C-, A- och olika former av B-vitaminer. Det sägs vara bra för matsmältningen, ha antiinflammatoriska egenskaper och kunna sänka kolesterolvärdet. När man äter syrade grönsaker så förses tarmen med levande bakteriekultur som den mår bra av och som kan påverka immunsystemet. Syrningsprocessen gör även att vitamin C bevaras i grönsakerna och att upptaget av järn i måltiden kan bli bättre. Mjölksyrabakterierna återställer tarmens normala bakterieflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier samt stärker ditt immunförsvar. Genom fermenteringen sänks både grönsakernas och en hel måltids GI-värde, vilket ger långsammare blodsockerhöjning och du håller dig mätt längre.
Daeng, som egentligen heter Puanpis, kommer från Thailand och är utbildad kinesiolog och massör. Hon har jobbat i Sverige i 17 år och driver idag en rörelse på Kungsholmen – Baanthai Spa.
Du kan läsa mer om Daeng och hennes behandlingar på www.baanthai.se

Det här är ett Zoom-möte
Kostnad: 250 kr, gratis för medlemmar i Hälsofrämjandet
Anmälan: carina@lotus-htsh.se

Detaljer

Datum:
mars 17, 2022
Tid:
18:30 - 20:00
Kostnad:
250kr
Webbplats:
www.hälsofrämjandet.se