Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Klimat i förändring

september 18, 2019 @ 18:30 - 20:00

300kr

Hur hänger klimatförändringar samman med befolkningsökning, teknologiska framsteg, naturresurser, skog och jordbruk, den västerländska världsbilden och risk för extremväder som värmeböljor och skyfall? Klimatförändringarna är en av flera olika konsekvenser av mänsklighetens sätt att leva och hantera världen som vi ofta betraktar som en resurs som vi förvaltar. Andra konsekvenser är utfiskningen i våra världshav, skövlingen av skogar, överutnyttjandet av vatten, jorderosion, spridningen av olika miljögifter och förlust av ekosystem.
Insikter om att vi påverkar, men inte kan kontrollera, klimat- och ekosystem, skapar krav på förändring. Vi kan förhandla med varandra men inte med naturen. Vad är ramverket som vi måste förhålla oss till? Hur hanterar vi omställningen.
Martin Hedberg är meteorolog och arbetar med extremväder, framtidsscenarier, omställning och anpassning till klimatförändringar samt riskanalys för kapital, skog och jordbruk. Martin har tidigare arbetat som meteorolog i Flygvapnet, på Sveriges Television samt för expeditioner.
Anmälan till stockholm@studieframjandet.se eller 08-555 352 00.
Medlem i Hälsofrämjandet betalar 150 kr

Details

Date:
september 18, 2019
Time:
18:30 - 20:00
Cost:
300kr
Website:
www.halsoframjandet.se

Organizer

Hälsofrämjandet

Venue

Norrtullsgatan 12N
Norrtullsgatan + Google Map