Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Väck dina sinnen

maj 17, 2020 @ 10:00 - 17:00

250kr

Följ med på en dagsutflykt och vandring som inkluderar ramslöksplockning, en promenad på barfotastigen och en rundtur i Drottningholms slottspark. En utflykt med både NATUR och KULTUR utlovas av Elba Pineda Gustafsson.
I takt med den ökande urbaniseringen riskerar naturområden bli en bristvara. Vistelser i naturen har hälsobringande effekter och ger många hälsofördelar som sänkt puls, färre muskelspänningar, lägre kortisolnivåer, våra stressnivåer minskar och immunförsvaret stärks. Människan har under merparten av vår evolutionära historia levt i naturen, det är därför ganska givet att vi mår bra av att vistas där, något även forskningen bekräftar.
Vi tar oss ut med kommunala medel till Brostugans värdshus som blir vår träffpunkt. Därefter vandrar vi gemensamt genom Kärsön och ut på en naturstig som leder oss fram till Barfotastigen. Tillsammans intar vi vår matsäck ute i det fria. Vandringen fortsätter sedan mot ramslöksängen där vi plockar lite av den ädla löken. Utflykten avslutas med en rundvandring i Drottningholms Slottspark, en sevärdhet som är upptagen i UNESCO:s världsarvslista.
Kläder efter väder, ta med sittunderlag och ett extra par strumpor
Ansvarig Naturvägledare: Elba Pineda Gustafsson
Medlem i Hälsofrämjandet betalar 150 kr
Anmälan till carina@lotus-htsh.se
Anmälningsavgift: betalas till bg 250-3779.
Ange namn, mobil/mail samt kursnamn vid betalning

Details

Date:
maj 17, 2020
Time:
10:00 - 17:00
Cost:
250kr
Website:
www.halsoframjandet.se

Organizer

Hälsofrämjandet

Venue

Brostugan
Kärsön, Sverige + Google Map